INFO E-KAUNSELINGSelamat datang ke laman E-Kaunseling SMK Sentosa Kampar. Sebarang cadangan atau pandangan positif amat dialu-alukan. Hantarkan pendapat anda melalui email: cnxxx81@gmail.com atau tinggalkan pesanan di ruang JOM SEMBANG. Anda juga berhubung menggunakan laman facebook. Pastikan anda tidak menulis ayat-ayat berunsur negatif yang boleh menyinggung mana-mana pihak. Untuk temujanji bersama kaunselor pilihan, klik BK04 untuk muat turun borang.

Tuesday, November 17, 2009

Niat - Permulaan Segala Amalan

Salam Jumaat... Apa kata mulai hari ni sekiranya kita lupa berniat untuk setiap pekerjaan yakni amalan perbuatan yang kita lakukan saban hari, mari kita mulakan segera. Mudah2an mendapat pahala dengan setiap apa yang kita lakukan. InsyaAllah...

Daripada Amirul Mukminin Abu Hafs bin Khattab r.a., aku mendengar Nabi s.a.w bersabda: "Sesungguhnya semua amalan perbuatan adalah dinilai mengikut niat. Setiap orang dinilai dengan niatnya. Sesiapa yang berhijrah kepada Allah dan Rasul-Nya maka hijrahnya dinilai mengikut niatnya menuju kepada Allah dan Rasul-Nya. Sesiapa yang berhijrahuntuk mendapatkan dunia atau wanita untuk dikahwininya maka hijrahnya dinilai mengikut tujuan hijrah"

- Riwayat Al-Bukhari dan Muslim

0 comments:

Post a Comment

Search This Blog

E-KAUNSELING SMKS © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute